WANDCONDENSATIEKETEL

Wandcondensatieketel: 4 Redenen Waarom Condensatieketels voor aan de Muur beter kunnen zijn dan Vloerketels

Wanneer u een ketel zoekt voor uw huishoudelijke of commerciële warmtevoorziening, kan het moeilijk zijn te besluiten welke ketel of brander het beste past bij uw situatie. Er zijn verschillende types ketels beschikbaar op de markt. Veel fabrikanten van warmtesystemen bieden verschillende betrouwbare merken aan, zoals Junkers, voor elk soort huishoudelijke wensen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ketel aan de muur te bevestigen als u beperkte ruimte heeft of kiezen voor een op de vloer staande ketel als u een lege kelder heeft. U kunt tevens kiezen tussen een huishoudelijke vloerketel of één voor commercieel gebruik. Of een wandketel voor huishoudelijk of commercieel gebruik. In dit artikel staan 5 redenen waarom kopers beter af zijn met een condensatieketel voor aan de muur in plaats van een ketel voor op de vloer.

.

wandcondensatieketel Buderus
wandcondensatieketel Buderus

De Warmte Efficiëntie van een Wandcondensatieketel

De condensatieketels voor aan de muur geven meer warmte efficiëntie dan de condensatieketels die op de vloer staan, vanwege hun flexibele bediendingsysteem dat gemakkelijk de temperatuur laat bijstellen. Met een condensatieketel voor aan de muur is er minder warmteverlies dan bij een ketel die op de vloer staat.

Aanloopkosten

Zowel muur- als vloerketels hebben substantiële aanloopkosten. De kosten hangen af van het type en de capaciteit van de vloer- of muurboiler. Bijvoorbeeld, een elektrische muurboiler met een capaciteit die 50 liter warm water per dag produceert is duurder dan een vloerboiler die 20 liter warm water per dag produceert. Sommige wandcondensatieketels hebben minder onderhoud nodig dan vloerketels vanwege hun compactheid en hun flexibele systeem.

Warmteniveau

Vloercondensatieketels geven meer warmte, maar zijn niet zo energie efficiënt als condensatieketels voor aan de muur. Sommige vloercondensatieketels kunnen lawaaiig zijn, doordat de luchtverbranders klepperen als ze aan staan. Condensatieketels voor aan de muur zijn over het algemeen stiller, maar leveren minder warmte dan de vloerboiler.

Vergelijk waterontharders in de buurt.

Ruimte

Wandcondensatieketels nemen minder ruimte in dan op de vloer staande condensatieketels. Het muursysteem kan vrij eenvoudig aan iedere muur van het huis bevestigd worden zonden met de leidingen of de bedrading te hoeven rommelen. Vloercondensatieketels hebben gietijzeren warmteomwisselaars die een hoop vloerruimte innemen. De vloercondensatieketels kunnen alleen in de kelder geplaats worden vanwege hun omvang. Muurcondensatieketels laten u veel meer ruimte.

Temperatuur Bediening

Vergeleken met vloercondensatieketels kunnen muurcondensatieketels eenvoudig aangesloten worden op de radiator. Dit zorgt ervoor dat u de temperatuur van het apparaat eenvoudig kunt bedienen en de temperatuur overal evenredig kunt krijgen. Condensatieketels voor aan de muur zijn gebruiksvriendelijker dan vloercondensatieketels, omdat ze eenvoudiger de temperatuur laten verhogen of verlagen via de bediening. Bovendien elimineren muurcondensatieketels alle problemen die kunnen ontstaan tijdens het bijstellen van de warmte in het systeem.

Zowel aan de muur bevestigde, als op de vloer staande ketels hebben verschillende voor- en nadelen voor de gebruiker. Schaf een condensatieketel voor de muur aan als u meer ruimte en energie wilt besparen. Vloercondensatieketels zijn perfect voor commercieel gebruik. Bespreek uw verwarmingswensen met de leverancier van uw apparatuur voordat u een beslissing maakt.