VERWARMINGSKETEL KIEZEN

Hoe een te vervangen verwarmingsketel kiezenAls uw ketel steeds minder efficiënt wordt dan dat hij was, is het misschien tijd om de verwarmingsketel te vervangen. Er zijn een aantal zaken die u in overweging moet nemen, voordat u een vervangende ketel – bij uitstek een condensatieketel – gaat aanschaffen, zoals de vervangingskosten, wat voor soort ketel en welk type energiebron. Als u uw verwarmingsketel gaat vervangen, is het van belang dat u al deze elementen van het proces in acht neemt. Volgende info helpt in een aantal eenvoudige de juiste vervangende ketel te kiezen.Is de Vervangende Verwarmingsketel Nodig?

verwarmingsketel

Voordat u een vervangende verwarmingsketel aanschaft, moet u er zeker van zijn dat de vervanging echt noodzakelijk is. Ook al maakt u al meer dan 4 jaar gebruik van uw huidige ketel, dat betekent nog niet dat het tijd is om hem te vervangen. Check het apparaat vakkundig en als daar uitkomt dat de ketel veel minder efficiënt is dan hij was, of dat het niveau van warmte sterk is afgenomen, dan is het misschien tijd voor een vervanging.


Begrijp de Vervangingskosten

De vervangingskosten hangen helemaal af van uw ketelkeuze en de accessoires. Bijvoorbeeld, een vervangende verwarmingsketel met een A waardering (90% efficiënt), een kamerthermostaat en een flexibele programmeerfunctie is een vorm van een pakket. Oudere combi- en andere elektrische/gas ketels hebben gewoonlijk een G waardering en zijn 60 tot 70% efficiënt.

Op zoek naar een hr ketel in Vlaams Brabant?

U kunt ervoor kiezen om een tweedehands huisketel te kopen, maar die kunnen ook volledig weggegooid geld zijn. Voor iets meer hebt u een energie efficiënte ketel, die minder brandstof gebruikt en meer warmte geeft zonder stuk te gaan.

Weet wat Uw Huishouden Nodig Heeft

Als uw huidige ketel niet genoeg energie oplevert voor het hele gezin, zorg er dan voor dat u de huishoudelijke behoeften meet, voordat u een nieuwe koopt. Uw leverancier wil u vast een grotere ketel verkopen, maar onthoudt dat een grotere ketel niet per definitie een meer efficiëntere verwarmingsketel is. Kleine ketels zijn goedkoper en zijn meer energie efficiënt als grotere verwarmingsketels. Zorg ervoor dat u uw huishoudelijke behoeften goed bespreekt met de leverancier en vraag naar een ketel, die het beste past bij uw wensen.

Kies een Efficiënte Verwarmingsketel

condensatieketels prijsKetels dragen voor een groot deel bij aan uw jaarlijkse kosten. Een efficiënte ketel brengt niet alleen de jaarlijkse kosten omlaag, maar verlaagt ook de koofstofdioxide uitstoot. De condensatieketels behoren tot de meest energie efficiënte ketels op de markt. Een betrouwbare condensatieketel met flexibele bediening kan uw energiekosten tot wel 43% omlaag brengen! Zorg ervoor dat u koopt van een betrouwbaar merk, zoals de Junkers, Vaillant of Buderus condensatieketels. Alleen een goed bekend staande leverancier zal u een lange garantie geven op de ketel en andere verwarmingssystemen.


Door in een energie efficiënte verwarmingsketel te investeren, bespaart u niet alleen meer geld, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Bereken de capaciteit van de ketel en het warmteverlies, voordat u besluit te investeren in een vervangende verwarmingsketel (het is aanneembaar dat uw aannemer u een ketel van dezelfde grootte zal proberen te verkopen).

Tip: Op zoek naar een condensatieketel in Limburg? Of condensatie ketels in Antwerpen? Laat u adviseren door een lokale onderneming.

Info: Leadgeneratie: ook meer leads genereren voor je bedrijf ?

Meet het formaat en het warmteverlies zelf en besluit aan de hand van dat resultaat. Als u geluk hebt, berekent de aannemer de ketelgrootte voor u.