HOOGRENDEMENTSKETELS

Hoogrendementsketels: Het Nut en Belang van Hoogrendementsketels Begrijpen

Hoogrendementsketels worden steeds vaker verkozen boven de gewone verwarmingsketels die beschikbaar zijn op de markt. Deze verandering is te danken aan een aantal redenen die ervoor gezorgd hebben dat hoogrendementsketels steeds populairder worden.

.

hoogrendementsketel prijs
hoogrendementsketel prijs

Waarom is er Behoefte aan Hoogrendementsketels?

Het is algemeen bekend dat de fossiele brandstofbronnen met iedere minuut meer uitgeput raken. Als het verbruik van deze bronnen blijft doorgaan in hetzelfde tempo (of nog omhoog gaat), is er in de hele wereld binnenkort geen enkele reserve van deze bronnen meer beschikbaar. Het is daarom van groot belang nieuwe ideeën en uitvindingen te vinden, die ons helpen bij het behouden van deze energiebronnen. Een geweldige manier om fossiele brandstoffen te sparen, is door gebruik te maken van een hoogrendementsketel.

Hoogrendementsketels zijn waterverwarmers die 10 tot 15% efficiënter zijn dan standaard model waterboilers. Ze verwarmen het water zeer snel en gebruiken maar weinig energie voor deze taak in vergelijking met wat een minder efficiënte boiler gebruikt. Hierdoor zijn ze niet alleen efficiënter, maar besparen ook energie.

Wat is het Werkende Mechanisme van een Hoogrendementsketel?

De hoogrendementsketel werkt een klein beetje anders dan minder efficiënte waterboilers. Hoogrendementsketels staan ook wel bekend als condenserende waterboilers. In de traditionele waterboiler wordt kolen of gas verbrand en de warmtegassen, die tijdens dit verbrandingsproces ontstaan, worden via de warmteomwisselaar gebruikt om koud water in warm water om te zetten.

Hoogrendementsketels maken gebruik van een condensatieproces, waarbij waterdampen, die ontstaan tijdens het verbrandingsproces, in water omgezet worden. De extra warmte die zich in deze waterdampen bevindt, wordt onttrokken en deze latente warmte wordt goed gebruikt. Met behulp van deze extra warmte verwarmen hoogrendementsketels het water voor en kunnen zo 10% efficiënter zijn dan niet-condenserende boilers.

Sommige hoogrendementsketels kunnen zelfs tot 15% efficiënter zijn dan conventionele waterboilers.

Waarom Zou U een Hoogrendementsketel voor bij U Thuis Aanschaffen?

Er zijn verschillende goede redenen te noemen waarom u zou moeten overwegen een hoogrendementsketel aan te schaffen voor in uw bedrijf, huis of fabriek. Ten eerste zijn ze erg efficiënt. Dit betekent dat u snel de beschikking heeft over warm water en dat u maar een kleine hoeveelheid kolen of gas verbruikt om dit water te verwarmen. Wanneer er minder kool en gas wordt verbruikt, doet u iets aan het behoud van energie.

Bovendien geven hoogrendementsketels veel waar voor hun geld, aangezien ze zeer lang meegaan en in topvorm blijven voor zeker 10 jaar. Koopt u echter wel uw hoogrendementsketel van een gerenommeerd bedrijf wat bekend staat hoogrendementsketels te verdelen van uitstekende kwaliteit. Er is een flinke variatie aan hoogrendementsketels, zoals Junkers, Vaillant of Buderus verwarmingsketels.