HR-KETEL KOPEN

Een HR-ketel kopen: Wat U Moet Weten

Vandaag de dag is het gebruik van condenserende verwarmingsketels niet slechts een luxe, maar een noodzaak. In veel landen in Europa wordt het gebruik van condenserende verwarmingsketels gestimuleerd vanwege het hoge rendement dat zij bieden en door het hergebruik van afvalgassen.

.

hr ketel
hr ketel

Waarom is het beter om de aanschaf van een HR-ketel te overwegen?

Het kopen van een HR-ketel is een belangrijke opgave die op de juiste wijze moet worden uitgevoerd. Er zijn veel bedrijven die HR-ketels te koop aanbieden, maar het is van belang dat u overweegt deze te kopen bij een betrouwbare fabrikant.

De initiële kosten van aankoop en installatie kunnen (relatief) hoog zijn, maar op de lange termijn betaalt deze investering zich ruimschoots terug. De reden hiervoor is dat HR-ketels grote capaciteit ketels zijn die, om water te verwarmen, niet uitsluitend vertrouwen op fossiele brandstoffen maar vooral de afvoer rookgassen gebruiken om het water voor te verwarmen. Het voorverwarmen van water werkt energiebesparend en een geringe hoeveelheid aardgas wordt verbrand om de temperatuur van het water te verhogen.

Enkele mythes over HR-ketels

Als u de aankoop van een HR-ketel overweegt dan kunt u er verzekerd van zijn dat dit een goede investering is. Echter, u zou nog een aantal vooroordelen kunnen hebben die wellicht niet juist zijn. Hieronder volgen een aantal mythes over HR-ketels:

  • HR-ketels maken gebruik van een onbetrouwbare verwarmingsmethode.
  • HR-ketels zijn moeilijk te bedienen
  • HR-ketels hebben frequenter onderhoud nodig
  • HR-ketels zijn moeilijk te installeren en te onderhouden
  • HR-ketels zijn duurder in het gebruik
  • HR-ketels zijn niet gebruiksvriendelijk

Wat u moet weten voor u een HR-ketel koopt, is dat alle bovengenoemde punten onwaar zijn. Als u een betrouwbare HR-ketel koopt van goede kwaliteit, zoals ze door Junkers en Buderus gemaakt worden, zal het rendement van uw water-verwarmingssysteem sterk gaan toenemen. Bovendien, kosten ze op de lange termijn minder, omdat ze zuiniger en minder aardgas gebruiken dan standaard ketels.

HR-ketels van Junkers zorgen voor een betrouwbare en consistente warmte-energievorm die geschikt is voor gebruik in woning of op kantoor. Hoewel de kosten van HR-ketels bij de eerste introductie aanvankelijk hoog waren, zijn ze nu minder duur om te installeren en eenvoudig te onderhouden. Het is helemaal niet waar dat ze qua bediening moeilijker zijn dan de standaard ketels of dat ze vaker service nodig hebben.

Vergeet niet bij aankoop van een HR-ketel de energie-efficiëntie-index van het bedrijf dat u kiest te controleren. Geschikte bedrijven als Junkers en Buderus hebben een energie-efficiëntie percentage van meer dan 95 procent. Dit geeft een idee hoe meer efficiënt HR-ketels zijn in vergelijking met standaard ketels.

In veel landen in Europa is het verplicht om HR-ketels te installeren, terwijl in andere landen de overheden het gebruik ervan stimuleren. Koop een HR-ketel om uw huis op een schone en groene manier te verwarmen en bescherm het milieu door het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen.