HOOGRENDEMENTSKETELS

Hoogrendementsketels: In 3 Simpele Stappen de Capaciteit bepalen van een Hoogrendementsketel

Boilers zijn het belangrijkste onderdeel van het centrale verwarmingssysteem. Hoogrendementsketels zijn het soort boilers die minder energie verspillen en meer warmte geven. Niet alle ketels zijn hoogrendementsketels en daarom is het belangrijk te weten wat de capaciteit en grootte moet zijn van de boiler voordat u tot aanschaf overgaat. Maar een paar merken, waaronder Junkers, Vaillant en Buderus geven hoogrendementsketels die levenslang meegaan. Om er zeker van te zijn dat u een hoogrendementsketel aanschaft, moet u eerst de capaciteit van de boiler berekenen. Dit artikel helpt u in drie eenvoudige stappen de capaciteit van de boiler te berekenen.

.

hoogrendementsketel
hoogrendementsketel

1. Begrijp wat de Behoeften van uw Huishouden zijn

Niet iedere boiler kan in de behoeften voorzien van steeds andere huishoudens; daarom is het heel belangrijk om te weten hoeveel warm water er nodig is voor uw gehele huishouden, voordat u tot aankoop overgaat. De meest huishoudboilers zijn geschikt voor gezinnen van 8-10 personen, waar commerciële boilers gewoonlijk een grotere capaciteit hebben en kunnen voorzien in industriële warmwater vereisten.

U kunt ook gebruik maken van online boilercapaciteit calculators om de capaciteit te bepalen. Ga naar een boilergrootte calculator online en geef al de nodige details, zoals woningtype, interne afmetingen (aantal buitenmuren en vloer), raamtype, muurtype en daktype. Als u al deze afmetingen heeft ingevoerd, berekent de calculator het resultaat en geeft aan welke boiler het beste past bij uw huishouden.

2. Meet de Grootte van uw Radiatoren

Vervolgens berekent u het volume van uw radiatoren. U kunt misschien een label vinden van de fabrikant met de capaciteit van de radiator, maar als dit niet zo is, moet u het zelf berekenen. Reken uit hoewel kracht uw radiator produceert en hoeveel warm water de boiler moet produceren om de radiator werkende te houden. Hiervoor hebt u een warmtecalculator nodig, die meet hoeveel BTU’s uw huis nodig heeft aan de hand van de grootte. Bereken de BTU’s voor alle kamers in uw huis en tel daar het volume bij op. Dit resultaat geeft u de capaciteit van een boiler die goed genoeg is om aan uw wensen te voldoen.

.

3. Schaf een Hoogrendementsketel aan

Nu dat u de grootte en de capaciteit weet van de boiler die u nodig heft, kunt u met uw afmetingen naar de dichtstbijzijnde boilerleverancier. De leverancier helpt u verder bij het bepalen van welk boilertype het beste past bij uw huishouden. Als u op zoek bent naar een hoogrendementsketel is het goed om te weten wat voor types boilers er zijn en wat voor een onderdelen ze bevatten. Hoogrendementsketels zijn niet per definitie heel duur; ze zijn gewoon erg goed in het voorzien van uw huiselijke verwarmingsbehoeften (wat voor type het ook is.) Vraag uw leverancier te kijken naar uw afmetingen van uw huishouden en laat hem een bijpassende boiler tonen. Hier zijn een aantal kenmerken van hoogrendementsketels waar u rekening mee moet houden bij aankoop:

  • De ketel moet een 95% AFUE waardering hebben.
  • De ketel moet een gesloten verbrandingssysteem hebben.
  • De boiler moet condenserende rookgassen hebben in de warmtevangers.

De hierboven genoemde stappen helpen u bij het bepalen van uw boiler capaciteit. Onthoud dat een te grote boiler niet altijd de hoogste efficiëntie geeft. De efficiënte wordt enkel bepaald door de capaciteit van de boiler en hoe het voorziet in de huishoudelijke behoeften. Een boiler kopen voor uw centrale verwarmingssysteem is een eenmalige investering, dus investeer verstandig.

Tip: Hoogrendementsketels in West-Vlaanderen.