GASCONDENSATIEKETELS

Gascondensatieketels: Inzicht in de voordelen van het gebruik van gascondensatieketels

Of u nu de verantwoordelijkheid hebt van een huishouden, een kantoor onder uw beheer heeft of een bedrijf draaiende dient te houden; in elke omgeving moet u kieskeurig zijn ten aanzien van elk karweitje dat gedaan moet worden. U moet ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat niets of niemandenig probleem ondervindt. Daarom is zo het belangrijk dat u 24 uur per dag kunt beschikken over warm water. U moet een systeem hebben dat snel voorziet in warm water. Gascondensatieketels zijn fantastische apparaten die hiervoor een perfecte oplossing bieden.

Laten we eens een blik werpen op de geweldige voordelen van condenserend gas.

condensatieketel kopen gasDe vijf grootste voordelen van gascondensatieketels

Gascondensatieketels hebben tal van voordelen en kunnen u helpen bij de stipte beheersing van al uw huishoudelijke en industriële karweitjes.

  • Hulp bij het minimaliseren van warmteverliezen: Gascondensatieketels zijn uitermate nuttige uitvindingen die u helpen alle warmteverliezen die in niet-condenserende ketels normaliter plaatsvinden, aanzienlijk te verminderen. Een niet-condenserende ketel gebruikt alleen de hete gassen die ontstaan gedurende de verbranding ten behoeve van het verwarmen van het water, terwijl een gascondensatieketel gebruik maakt van de waterdamp die tijdens hetzelfde proces ontstaat en de latente verdampingswarmte hier uit extraheert om het in het waterreservoir opgeslagen koude water te verwarmen. Dankzij deze techniek gaat er uit de gascondensatieketels nauwelijks warmte verloren.
  • Het bieden van maximale efficiëntie: Zoals reeds besproken, benutten gascondensatieketels de extra warmte van de waterdamp; ze zijn in staat om meer rendement te bieden dan de niet-condenserende ketels. Met betrekking tot het warmtegebruik gedurende de verbranding voor de verwarming van het water, hebben niet-condenserende gasketels een efficiëntie van ongeveer 60-65%. Daarentegen hebben gascondensatieketels een efficiëntie van ongeveer 70-80%, wat betekent dat ze 10-15% meer rendement geven dan de minder efficiënte niet-condenserende gasketels.
  • Minder slijtage: Bij gascondensatieketels is er minder slijtage ten opzichte van wat bij niet-condenserende gasketels ervaren wordt. De gascondensatieketels worden minder belast aangezien zij gebruik maken van de waterdamp, waardoor er ook minder slijtage van het systeem is.
  • Verscheidenheid van formaten: De gascondensatieketels zijn er in verschillende maten en soorten. Indien u een grote fabriek managed, dan kunt u een wand-gascondensatieketel overwegen welke kan worden bevestigd aan de muur. Deze gascondensatieketels zijn vrij kolossaal en zijn geschikt voor het leveren van warm water in grotere hoeveelheden. Anderzijds zijn er vloerstaande gascondensatieketels voor gebruik in woningen en kantoren. Tegenwoordig zijn er ook kleine en compacte wand-gascondensatieketels verkrijgbaar.
  • Energiebesparing: Een van de beste eigenschappen van gascondensatieketels is dat zij een grote rol spelen bij het besparen van energie. Aangezien ze gebruik maken van de latente warmte van verdamping, hebben ze veel minder energie nodig om water te verwarmen in vergelijking met wat niet-condenserende gasketels nodig hebben.

Dus waarom nog langer wachten? Voer een onderzoek uit naar de vele fabrikanten van gascondensatieketels die bekend staat om het leveren van duurzame gascondensatieketels en bestel er een voor uw woning.