CONDENSATIEKETELS

Condensatieketels: 4 Zaken die U moet Overwegen voordat U een Condensatieketel Aanschaft

Er moet veel overdacht worden voordat u  overgaat tot de aanschaf van iets duurs. Zo moet u bijvoorbeeld een aantal belangrijke zaken in overweging nemen voordat u besluit een condensatieketel aan te schaffen. Laten we eens kijken naar het belang van het gebruik van een condensatieketel zowel thuis als op het werk en de zaken die u moet overwegen voordat u overgaat tot de aanschaf van een condensatieketel voor bij u thuis.

condensatieketels prijsVoordelen van het Installeren van Condensatieketels Thuis en op het Werk

Warm water is nodig in zowel huishoudens als in fabrieken. U heeft warm water nodig om in bad te gaan en om schoon te maken gedurende het winterseizoen. Daarbij is het nodig voor allerhande huishoudelijke taken. Wat fabrieken betreft, daar is warm water constant nodig. Het is een essentieel basismateriaal voor diverse industriele handelingen die in fabrieken plaatsvinden. Of het nou een schoenenfabriek of een industriele unit is die drankjes of chips produceert, ze hebben allemaal warm water nodig.

Om ervoor te zorgen dat deze faciliteiten perfect warm water krijgen wanneer ze het nodig hebben, moet er een apparaat zijn dat ervoor zorgt dat dit gebeurd. Dit is precies waar de condensatieketel goed van pas komt. Dit zijn grote apparaten die koud water in warm water omzetten, door gebruik te maken van een verbrandingsproces en de waterdampen die gedurende dit proces vrijkomen.

Condensatieketels gebruiken de latente warmte van de dampen die in de waterdampen zitten en gebruiken deze voor de verwwarming van het water. Dit zorgt er niet alleen voor dat het water veel sneller opwarmt, maar zorgt er tevens voor dat de boiler 10-15% meer efficiënt is dan niet-condenserende ketels. Dit betekent dat u snel warm water krijgt en energie bespaart als u een condesatieketel gebruikt. Daarom is het verstandig een condensatieketel te installeren in uw huis of bedrijf zodat u de maximale efficiëntie ervan heeft.

4 Zaken die U moet Overwegen Voordat U een Condensatieketel Aanschaft

Als u besloten heeft dat u een condensatieketel wilt plaatsen in uw huis of bedrijf, is het van essentieel belang een aantal zaken te overwegen, voordat u tot aanschaf overgaat.

  • De Grootte van de Boiler: het is cruciaal dat u weet wat de exacte grootte is van de condensatieketel die u nodig heeft in uw huis of bedrijf. Dit zorgt ervoor dat u het maximale voordeel uit de boiler haalt.
  • Gemiddelde Dagelijkse Waterconsumptie: U moet weten wat de gemiddelde dagelijkse waterconsumptie is van de personen in uw huishouden of wat nodig is voor dagelijkse productionele handelingen. Als u niet weet hoeveel warm water er nodig is elke dag, koopt u misschien een onjuiste maat condensatieketel en verspilt u zodoende veel geld.
  • Merken van Condensatieketels: Doe wat voorwerk, voordat u de markt opgaat om een condensatieketel aan te schaffen. U kunt vooraf uitzoeken welke bekende fabrikanten condensatieketels produceren, zoals de merken: Buderus, Vaillant en Junkers condensatieketels.
  • Type Condensatieketels: Er zijn verschillende types condensatieketels, sommige hebben gas nodig, andere lopen op olie. U moet weten welk type het beste past in uw huis of onderneming en hierop uw aanschaf baseren.

Contacteer het bedrijf in uw buurt vandaag om meer te weten te komen over het ruime gamma en mogelijkheden van condensatieketels.