CONDENSATIEKETEL VOOR VLOERVERWARMING

Condensatieketel Voor Vloerverwarming: Een 4-tal te overwegen zaken voordat u voor een condensatieketel voor vloerverwarming kiest

Het kiezen van een ketel voor uw centrale verwarming kan heel overweldigend zijn, vooral wanneer er zo veel variatie op de markt bestaat. De meest voorkomende types van ketels zijn verkrijgbaar in hang- en vloermodel. De twee modellen bieden elk verschillende voor-en nadelen; men kan beide gebruiken volgens huishoudelijke en commerciële behoeften. Als u van plan bent om een condensatieketel vloerverwarming te kopen, zal dit artikel u helpen te begrijpen wat overwogen moet worden bij het aankopen van zulke ketels. Lees verder om er meer over te weten.

#1. De leverancier van condensatieketels voor vloerverwarming

Veel mensen beschouwen deze stap als vanzelfsprekend. De leverancier van uw apparatuur is de belangrijkste persoon in het proces. Een betrouwbare leverancier biedt een solide garantie dat de ketel zal werken volgens de eisen van de fabrikant. Vind aanbieders in uw omgeving, die een ruime ervaring in dit domein hebben en vergelijk de prijzen van de apparatuur. Als u online aankoopt, zoek dan naar bekende leveranciers. Veel gerenommeerde keteldistributeurs verschaffen via hun website uitgebreide informatie over hun leveranciers en distributeurs. Daarbovenop kan u ook uw collega’s en vrienden, die een condensatieketel voor vloerverwarming gekocht hebben, voor advies raadplegen.

#2. Warmterendement van de ketel

Een hoogrendementsketel (of HR-ketel) verbruikt minder energie en produceert een grotere output over een langere tijd. Alle ketels zijn niet zo energie-efficiënt als de fabrikanten het zouden willen laten blijken. Een specifiek aantal merken, zoals Junkers, Vaillant en Buderus, zijn bekend voor hun hoge energie efficiëntie en kostenbesparende werking. U zult uw eigen onderzoek moeten voeren over de verschillende bedrijven en hun respectievelijke merken, om een energiezuinige condensatieketel vloerverwarming aan te schaffen.

#3. Ketelvermogen

Er bestaan verschillende formaten van condensatieketels, die ontworpen zijn om specifieke commerciële en huishoudelijke behoeften tegemoet te komen. Voor u een ketel aankoopt, moet u uw huishoudelijke verwarmingsbehoeften peilen en een dienovereenkomstige condensatieketel aanschaffen. Om de capaciteit van de ketel te berekenen, moet u de belangrijkste elementen die bijdragen aan het warmteniveau, zoals de ramen, het dak en de muren, onderzoeken. U kunt een speciale rekenmachine voor de berekening van het ketelvermogen (een vermogenscalculator) van een specifieke ketel gebruiken. Deze vermogenscalculator zal u ondervragen over het type woning dat u hebt, over de grootte van de belangrijkste elementen die deelnemen aan het warmteniveau en andere details om uw huishoudelijke behoeften in te schatten.

#4. Beschikbare Ruimte

Ruimte is één van de belangrijkste parameters dat men moet overwegen als het gaat om het aankopen van een condensatieketel. In vergelijking met wandketels, nemen liggende ketels meer plaats in; u moet er dus voor zorgen dat u voldoende ruimte bezit om een ketel te plaatsen. Condensatieketels voor vloerverwarming bestaan uit verschillende onderdelen zoals warmtewisselaars (meestal uit gietijzer en gegoten aluminium) en een verzegelde luchtkast die ook voldoende ruimte nodig hebben. Daarom is het belangrijk dat u de beschikbare ruimte evalueert, voor u dergelijke ketel installeert. Uw kelder kan een perfecte plek zijn voor het plaatsen van een condensatieketel.

Het investeren in een verwarmingssysteem is een van de meest dure en complexe huishoudelijke aankopen die een aangepaste planning en onderzoek vereisen. Als u een condensatieketel voor vloerverwarming voor de eerste keer aankoopt, is het ideaal als u hulp van een gecertificeerde aannemer bekomt. Voor u een ketel aanschaft, kan u ook online de capaciteit van de ketel berekenen. Aanzienlijke kennis over de verschillende soorten ketels en hun capaciteiten zullen u leiden bij de aankoop van de geschikte ketel voor uw huishouden. Kies daarom voor en doe een beroep op de expertise van condensatieketels voor vloerverwarming van het bedrijf in uw buurt – uw partner voor condensatieketels.