CONDENSATIEKETEL OP GAS

Gascondensatieketels: 5 Tips voor een Condensatieketel op Gas

condensatieketel kopen gas

Condensatieketels zijn de nieuwe favoriet geworden op de markt. De ketels geven hun gebruikers een efficiënt mechanisme om warmte te genereren voor gebruik.

Het gebruik van een Gascondensatieketel wordt steeds populairder. De reden hiervoor is dat een condensatieketel op gas eenvoudig te installeren en te onderhouden is. Daarbij komt dat het mechanisme bijdraagt aan de uitbreiding van het gasnetwerk en daarom voor de meeste huizen en bedrijfspanden geschikt is. Deze boilers garanderen energie efficiëntie en zijn door en door betrouwbaar.

Juiste Grootte Gasketel

U moet er rekening mee houden dat de grootte van de ketel kan variëren afhankelijk van de grootte van het gebouw, de kosten, die de consument bereid is te betalen, het type verwarmingssysteem dat nodig is en hoe goed het gebouw geïsoleerd is. Als het gebouw goed geïsoleerd is, kunt u een kleiner model condensatieketel op gas gebruiken.

5 Tips voor Condensatieketels op Gas

gas condensatieketelsMensen kunnen van onderstaande vijf belangrijke tips gebruik maken om hun condensatieketel op gas nog beter en efficiënter te gebruiken.

#1. Kwaliteit

Onthoudt dat een condensatieketel één van de meest nuttige producten is. Als u het echter niet via een betrouwbare leverancier aanschaft, kunt u eindigen met meer tegens dan voors. Het is dus essentieel dat u de condensatieketel op gas via een betrouwbare leverancier koopt en laat installeren door gekwalificeerde installateurs.

#2. Watertoevoer

Om ervoor te zorgen dat de condensatieketel op gas op zijn best werkt, is het belangrijk om de watertoevoer in de ketel te controleren. De watertoevoer moet laag gehouden blijven, zodat de elektrische pomp minder vaak gebruikt hoeft te worden. Hoe minder watertoevoer, hoe beter de efficiëntie van de ketel zelf. Onthoud, dat wanneer u de watertoevoer vermindert, dit helpt bij het terugbrengen van de watertemperatuur, waardoor het systeem meer van de dampen kan condenseren en dus efficiënter zijn werk doet.

#3. Winters

U moet weten dat tijdens de winter de condensatieketel op gas een hogere temperatuur nodig kan hebben om efficiënter warmte te kunnen produceren. U zult tijdens deze periodes het minst besparen. Met behulp van een resetknop aan de buitenkant kunnen mensen de temperatuur verlagen en verhogen als daar behoefte aan is. Hierdoor blijft de boiler altijd en in ieder weertype efficiënt.

#4. Pompen

Als u een variabele primaire pomp heeft, betaald u minder exploitatiekosten. De reden hiervoor is dat u de mogelijkheid heeft om of in de ketel of uit de ketel te pompen. Om ten volle profijt te hebben van de variabele primaire pomp moet u ervoor zorgen dat de pomp een tweeweg klep heeft waarmee u de watertoevoer naar de ketel kunt regelen.

#5. Grotere Verwarmingsspiraal

Men heeft grotere verwarmingsspiralen nodig bij ketels waarvan de temperatuur laag ingesteld staat om ze efficiënter te kunnen laten werken.

Condensatieketels op gas kunnen gebruikers geld besparen op de uitgaven aan natuurlijk gas en geven tegelijkertijd een eenvoudig mechanisme wat efficiënte, pure warmte geeft.