CENTRAAL VERWARMINGSSYSTEEM

Centraal Verwarmingssysteem: Hoe Hou je de Kou Weg?

warmte verwarmingsketels

Een efficiënte, betrouwbare en effectieve manier om je huis of onderneming te verwarmen is door een nieuwe condensatieketel te installeren. Deze condensatieketels zijn een goede manier om centraal te verwarmen, omdat ze zo ontworpen zijn dat ze twee soorten warmte-energie gebruiken om water te verwarmen.

Condensatieketels gebruiken warmte van de afvalrookgassen en natuurlijke gassen om water in de ketel te verwarmen. Omdat het gebruik maakt van rookgassen, hergebruikt of recyclet het energie en heeft daarom minder fossiele brandstoffen nodig.

Waarom zijn condensatieketels efficiënter?

condensatieketels prijsAls het gaat om een centraal verwarmingssysteem voor in huis of kantoor, willen mensen een betrouwbaar verwarmingssysteem dat niet alleen de kou weghoudt, maar ook lage energiekosten met zich meebrengt.

Een condensatieketel is, vanwege diens hoge efficiëntie en lage onderhouds- en installatiekosten, de oplossing voor dit soort mensen. Condensatieketels zijn efficiënter in vergelijking met conventionele ketels, omdat ze twee warmtebronnen hebben. Deze warmtebronnen zijn: de rookgassen en het natuurlijke gas dat op de ketel is aangesloten. Omdat natuurlijk gas een fossiele brandstof is, heeft elk apparaat, dat het verbruik ervan terugbrengt, de voorkeur. Daarbij komt dat doordat de condensatieketel twee warmtebronnen gebruikt, het efficiënter water verwarmt dan een conventionele ketel.

De rookgassen, die in wezen afvalgassen zijn, verwarmen het water voor zodat er een minimale hoeveelheid natuurlijke gas nodig is om het water op de wensbare temperatuur te krijgen. Centrale verwarmingssystemen die een condensatieketel gebruiken produceren minder afvalgassen dan conventionele ketels. Condensatieketels vangen de latente warmte van de waterdampen (van verbrandingsproducten) op en gebruiken deze om meer water te verwarmen. De efficiëntie van deze methode van waterverwarming is ongeveer 10 tot 12 procent, die bijdraagt aan de totale efficiëntie percentage van de condensatieketel.


Condensatieketels

gascondensatieketel kopenDe condensatieketels aangeboden en gekozen door loodgieters zijn efficiënte ketels, die in veel huizen en kantoren door heel Europa gebruikt worden. Junkers en Buderus condensatieketels, die geïnstalleerd worden door uw loodgieter, zijn hoge kwaliteitsketels met een garantie van vijf jaar. In landen met een voornamelijk koud klimaat is een centrale verwarming een must; Junkers en Buderus geven de inwoners van deze landen een betaalbaar en effectief verwarmingssysteem dat zowel eenvoudig te installeren als makkelijk te onderhouden is.

Met zijn hoge efficiëntie van wel 98 procent, wordt het gebruik door veel regeringen in Europese landen aangemoedigd. De meeste landen hebben het gebruik zelfs verplicht gesteld en andere landen geven financiële voordelen, wanneer mensen tot installatie overgaan.

Op zoek naar de beste condensatieketels in West-Vlaanderen? Laat u adviseren door een lokale installateur.

Het belangrijkste van een condensatieketel is, dat het mensen kan helpen centrale verwarming te krijgen die betrouwbaar, stil, efficiënt en kostenbesparend is.

Iedereen, die een condensatieketel heeft laten installeren weet dat, omdat ze afvalgassen gebruiken om water te verwarmen, condensatieketels, in vergelijking met andere ketels, de energiekosten flink terugdringen. U kunt erop rekenen veel geld te besparen, wanneer u een condensatieketel als centrale verwarmingssysteem laat installeren.